Kalendář akcí

Pořádáte-li akci, které se mohou účastnit i laičtí pečující o staršího člověka a mohla by být pro ně užitečné, informujte o ni na našem webu! O vaší akci se dozví dalekovo více lidí, můžete vložit i obrázek. Řada akcí pro profesionály je vhodná i pro laiky. Lze vložit i pro informaci i zajímavý seminář, konferenci či akce, které se již konaly, včetně obrázků. Mohou být inspirací k podobným aktivitám pro ostatní.


leden12016

1316 - 2016/ 700. Výročí narození Karla IV

https://www.pecujici.cz/cz/probehle-akce/1316-2016-700-vyroci-narozeni-karla-iv

Mezinárodní výstava Císař Karel IV. 1316–2016 ve Valdštejnské jízdárně a historických prostorách Univerzity Karlovy v Karolinu bude patřit mezi nejvýznamnější výstavní projekty Národní galerie příštího roku a představí v mimořádně vzácném výběru památky kultury a umění doby Karla IV.
Výročí narození Karla IV., význačné postavy českých a evropských dějin, zařazené mezi světová výročí UNESCO, připomene ve svém hlavním výstavním projektu roku 2016 také Národní technické muzeum. Od května představí výstava Vita Caroli. Stavitelství doby gotické ve velkém výstavním sále stavitelské umění v době velkého stavebního rozmachu, který byl umožněn vládou Karla IV.
Největší akcí bude na podzim otevření stálé expozice Karel IV., Praha a Lucemburkové v Domě U Zlatého prstenu, která představí osobnost Karla IV. jako vladaře, ale i jako člověka každodenního životního rytmu.
otecvlasti.eu/morality-karla-iv/ http://otecvlasti.eu/zapojte-se/
Mezinárodní výstava Císař Karel IV. 1316–2016 ve Valdštejnské jízdárně a historických prostorách Univerzity Karlovy v Karolinu bude patřit mezi nejvýznamnější výstavní projekty Národní galerie

V rámci projektu Po stopách šlechtických rodů se pod taktovkou Národního památkového ústavu uskuteční tzv. Lucemburský rok. Centrem projektu bude státní hrad Karlštejn, kde se na jaře otevře výstava středověkých stříbrných a zlatých předmětů, nalezených v 19. století při Mockerově rekonstrukci hradu. Karlštejnský poklad, trvale uložený ve sbírkách Uměleckoprůmyslového muzea, se tak dočasně vrátí na své původní místo.
Datum konání: 15.05.2016 - 25.09.2016

Místo:
Pořádají:
Kontakt:
Akce je určena pro:

Family Point - místo pro rodinu

Obsah našich stránek je pouze doporučující povahy. Každý případ je třeba hodnotit individuálně, a proto nelze námi uveřejněné názory přejímat bez posouzení konkrétní situace. Vždy se poraďte s ošetřujícím lékařem.


partneři: